Opened 6 years ago

Closed 6 years ago

Last modified 6 years ago

#4783 closed defect (invalid)

Way browse pages render soft hyphens in some places but not others

Reported by: SomeoneElse Owned by: rails-dev@…
Priority: trivial Milestone:
Component: website Version:
Keywords: hyphen browse Cc: SomeoneElse

Description

This way:

http://www.openstreetmap.org/browse/way/202232243

Currently has soft hyphens (hex AD) in the value for the tag "name" in "Hat-ton" and "Fos-ton".

The browse page renders the soft hyphen when it breaks the word there but not when it doesn't. I'd expect it to be consistent and always render a character even when the word isn't broken.

To reproduce, view that page and reduce the browser width until the text "(part of way Foston Hatton Hilton Bypass (202232241))" is split at "Hatton". It'll appear as:

Foston Hat- ton Hilton

i.e. a hyphen character has appeared, but wasn't visible previously, and isn't visible when the word isn't broken.

In this particular case I believe that the fact that a name tag is even present (never mind with hex AD in it) is an error in the data, but apart from that I'd suggest that the browse page ought to render it consistently.

The OSM standard map, FWIW, always seems to render some sort of hyphen there.

Change History (2)

comment:1 Changed 6 years ago by Tom Hughes

Resolution: invalid
Status: newclosed

I can't control how your browser decides to render a character - you'll have to talk to the people that write your browser about that!

comment:2 Changed 6 years ago by Tom Hughes

BTW I do agree that it is completely bogus for the data to contain a soft hyphen there, but you should take that up with user Mauls who appears to have been responsible.

Note: See TracTickets for help on using tickets.